46 fik forkert dosis hjertemedicin som følge af fejl i Sundhedsplatformen Gennemgang af ordinationer til 334 patienter på Herlev og Gentofte Hospital viser, at 46 patienter fik forkert dosis af blodtryksmedicin på grund af en fejl i it-system.

46 patienter har fået en forkert dosis af betablokkeren metoprolol på grund af en fejl på it-systemet Sundhedsplatformen, der bliver brugt på samtlige hospitaler på Sjælland. Det skriver Danmarks Radio.

Fejlen, som er den seneste opdagede i en række medicineringsfejl, som opstår i Sundhedsplatformens medicinmodul, blev opdaget kort før jul, opstod tilbage i maj og juni 2016, da Herlev og Gentofte Hospital, som det første hospital i Region Hovedstaden begyndte at bruge Sundhedsplatformen.

Hospitalet har efterfølgende gennemgået ordinationer for alle de 334 patienter, der kunne være ramt af fejlen. Af en orientering til politikerne i Region Hovedstaden fremgår det, at 46 patienter har fået en forkert dosis af betablokkeren, mens de var indlagt på et af de to hospitaler.

Ifølge gennemgangen er ingen af patienterne kommet alvorligt til skade eller er døde p.g.a. medicineringsfejlen, men Jacob Rosenberg, der er overlæge påHerlev Hospital og medlem af Region Hovedstaden for Liberal Alliance, mener alligevel, at det er meget alvorligt, at 46 patienter har vist sig at have fået en forkert dosis medicin af betablokkere på grund af en it-fejl.

»I bund og grund giver det utryghed hos patienter, men også hos personalet. Tænk, at man ordinerer noget som læge, og så kan man ikke være sikker på, at det er det, som patienten har fået,« siger han til Danmarks Radio.

Skriv kommentar