Fra næste forår kan unge forskere med en ph.d.-grad eller lignende inden for det sundhedsvidenskabelige felt modtage undervisning i tværfaglige forsknings- og samarbejdsdiscipliner. Københavns Universitet ønsker at bringe forskernes viden fra laboratorierne tættere på hospitalerne og industrien, og lancerer derfor karriereprogrammet »BRIDGE – Translational Excellence Programme« til efteråret. Det meddeler Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Programmet skal give de unge forskere viden og kundskaber inden for translationel medicin, der går ud på at omsætte grundforskning til...

Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Skriv en kommentarGravide kvinder klarede sig godt psykisk under første nedlukning Pandemiens første måneder gav ingen øget forekomst af hverken angst- eller depressionssymptomer blandt danske gravide kvinder. Det viser en ny undersøgelse fra Forskningsenheden for Almen Praksis på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Dansk forsker vender hjem fra Oxford Mads Gyrd-Hansen er ansat som professor og gruppeleder på LEO Foundation Skin Immunology Research Center på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Professoren med hjertestarteren på rette sted Fredrik Folke har om nogen bidraget til at bringe behandlingen af hjertestop uden for hospitalernes trygge rammer fremad, ikke mindst ved brug af teknologi. Indsatsen har nu gjort ham til professor.
Skriv en kommentar
Sundhedsdekaner uenige: Hvad betyder sundhedsreformen for fremtidens forskning? Flere ph.d.'er, loft for læger og styring mod det nære? De sundhedsvidenskabelige dekaner læser sundhedsreformens afsnit om den fremtidige fordeling af sundhedsvidenskabelige ph.d.'er vidt forskelligt.
Skriv en kommentar
Karriereråd fra landets yngste kliniske professor: Man bliver ikke en del af eliten med 20-30 timer om ugen Om man vil være en del af eliten som idrætsudøver eller forsker, kræver det dedikation og mange timers hårdt arbejde. Sådan siger Nicolai J. Wewer Albrechtsen, der i en alder af 35 år er tiltrådt som klinisk professor. Her er hans råd til medicinstuderende og andre med forskerdrømme.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Nyt Hjertecenter Hovedstaden har ledelsen på plads Afdelingsledelsen på hovedstadens nye hjertecenter skal bestå af to cheflæger og en chefsygeplejerske. Den ene cheflæge skal sikre den daglige drift, mens den anden får ansvar for at realisere centrets ambitioner.
Skriv en kommentar
Heino Knudsen stopper i politik Region Sjælland skal vælge en ny regionsrådsformand, for Heino Knudsen (S) har fået nyt job.
Skriv en kommentar
Ny lærestolsprofessor: »Der kommer mange flere behandlinger for mange flere genetiske sygdomme« Københavns Universitet har udnævnt overlæge Elsebet Østergaard til ny lærestolsprofessor i Klinisk Genetik. Hun vil med sin forskning finde endnu flere svar på, hvor patienternes sygdomme kommer fra.
Skriv en kommentar
Stig Borbjerg Laursen udnævnt til klinisk professor Læge Stig Borbjerg Laursen er udnævnt til klinisk professor i gastroenterologi og gastrointestinal endoskopi. Hans forskning fokuserer på at optimere behandlingen af patienter med øvre gastrointestinal blødning.
Skriv en kommentar