Jacob Klærke (SF)
»Vi har prøvet, og vi er bevidste om, at vi ikke er lykkedes, og derfor har vi arbejdet meget på, at der kommer 10-års plan for psykiatrien, der ikke bliver lappeløsninger og midlertidige satspuljemidler, men at man få den samlede langsigtede plan,« siger Jacob Klærke (SF), formand for Danske Regioners Psykiatriudvalg, om de massive problemer med at skaffe psykiatere i det offentlige.Foto: Region Midtjylland

Udvalgsformand afviser fælles front mod vikarbureauer: »Det er ikke en overvejelse, vi har haft« Formanden for Danske Regioners psykiatriudvalg mener ikke, at det er en farbar vej helt at droppe samarbejdet med de dyre vikarbureauer. I stedet kræver det et langt sejt træk at rette op på arbejdsforholdene i psykiatrien, og det indebærer bl.a. aflastning af fastansatte psykiatere for at frigive mere tid til det kliniske arbejde og udvikling af faget. I sidste ende vil det være med til at mindske den stigende brug af lægevikarer. 

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind