Regeringens sundhedsudspil imødekommer ikke de udfordringer, der reelt er til stede på akutområdet, mener to ledende overlæger.

Udspil til sundhedsreform løser ikke akutafdelingernes problemer To ledende akutoverlæger mener, at regeringens forslag om 5-10 ekstra akutbiler er uopfindsomt. Mens Christian Skjærbæk fra Regionshospitalet Randers ønsker innovative projekter, der kan bringe akutfolkene ud i borgernes hjem, ønsker Jørn Munkhof Møller fra Aalborg Universitetshospital løsninger som f.eks. én indgang til kommunen. 

Der skal være hurtigere og bedre hjælp ved akut sygdom. Der er et behov for biler, der kan bringe akuthospitalet ud til patienterne, så de undgår indlæggelse Christian Skjærbæk, ledende overlæge, Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers Sådan lyder en af målsætningerne i regeringens udspil til en sundhedsreform, der blev præsenteret i forrige uge. Udspillet indeholder bl.a. tiltag som 5-10 ekstra ambulancer, akutlægebiler eller akutbiler i de dele af landet, hvor behovet er størst, en målrettet indsats mod stroke og en styrkelse...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement