Lovende ny biopsimetode til patienter med mistænkt prostatakræft Urologer på Odense Universitetshospital har positive erfaringer med biopsi af prostata via mellemkødet. Risiko for alvorlige infektioner kan nedbringes markant med den nye metode.
Alt for få danskere med migræne behandles efter retningslinjerne Triptaner er andetvalget efter paracetamol og ibuprofen til danskere med migræne. En rundspørge blandt 400 personer med migræne viser, at kun de færreste har hørt om behandlingen endsige bliver behandlet med den. Der er behov for mere oplysning til både patienter og praktiserende læger, mener forsker.
Lange sagsbehandlingstider lammer forskningen i Region Hovedstaden Sidste år overskred hovedstadens videnskabsetiske komiteer sagsbehandlingstiden i mere end ni ud af ti sager. Problemerne med lange ventetider går flere år tilbage og har allerede kostet forskningssamarbejder, tid og penge. Nu vil regionen komme sagsbunkerne til livs.
Ph.d. på pause: Izzet Altintas ventede på svar i 182 dage Siden oktober 2021 har Izzet Altintas ventet på godkendelse af et ph.d.-projekt, der har potentiale til at forebygge senkomplikationer efter blodpropper i benene. Der gik næsten et halvt år, inden han hørte fra De Videnskabsetiske Komiteer i Region Hovedstaden.
Lange sagsbehandlingstider koster kroner, viden og nye behandlinger Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Patienter frygter, at lange sagsbehandlingstider for forskningsansøgninger i Region Hovedstaden vil få konsekvenser for både samfundsøkonomien, de kliniske afdelinger og patienterne.
Direktør i Region Hovedstaden: Vi har skåret mere end en måned af sagsbehandlingstiden Som direktør for Center for Sundhed har Charlotte Hosbond ansvaret for Region Hovedstadens videnskabsetiske komiteer. Hun foretrækker at have fokus på fremtiden, men erkender dog, at de seneste års høje andel af sager, der ikke behandles til tiden, ikke har været godt nok.
Hvad blev der af Ulrich? Går du i kødet – især offentligt – på dine foresatte, så kan det være en god ide at vente, til du har dit på det tørre såvel karrieremæssigt som økonomisk. Sådan lyder budskabet fra den i dag multibeskæftigede Ulrich Fredberg, som tidligere var ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg.
App hjælper læger med at stille prognose for patienter med CLL Forskere og læger fra Københavns Universitet og Rigshospitalet har udviklet en app, der kan assistere læger med at stille en prognose for patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Modellen bag appen kan også bruges til at lave bedre lægemiddelforsøg.
Yvonne og radiologien LEDER: Et stigende antal radiologiske opgaver og et faldende antal uddannede radiologer betyder, at radiologien i det danske sundhedsvæsen mildest talt ikke har det ret godt. Der er brug for langsigtet planlægning og løsninger her og nu. 1 kommentar
Fra rockstjernedrømme til visionær børnelæge KULTURKANYLEN Morten Schrøder var som ung ved at ende som rockmusiker, men er i dag børnelæge. Musikken fylder stadig meget i den aktive læges liv, som også fylder livet med meget andet kultur.