Michael Borre
Formand for DAPROCA Michael Borre er forarget over, at en dansk læge kan få sig selv til at bakke op om et firma, der lokker danske kræftpatienter til behandling i Letland på falske præmisser.

Tvivlsom lettisk kræftbehandling blåstemplet af dansk hospitalslæge Danskere med prostatacancer er via hjemmeside med støtte fra dansk læge blevet lokket til lettisk klinik til behandling med teknikken cyberknife.  Dansk Multidisciplinær Prostatacancer Gruppe har via Michael Borre meldt det til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Klinikken Radiosurgery Centre Sigulda, der har til huse i Letland, tilbyder danskere behandling af prostatacancer med teknikken cyberknife – en form for lokal strålebehandling af prostata – som endnu ikke er godkendt i Danmark. Det fremgår af en hjemmeside, der på et flydende dansk og med adgang til prisliste rækker ud til danske kræftramte mænd med hidtidig opbakning fra en dansk læge. Et portrætbillede af og et mobilnummer på Peter Lyngdorf på hjemmesiden, side om side med klinikkens daglige ledelse,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement