Tre ud af fire slipper af med type 2-diabetes efter fedmekirurgi Positive konsekvenser i form af forsvunden type 2-diabetes og markant færre senfølger til diabetes vejer tungere end bivirkningerne ved en gastrisk bypass operation, mener forfatteren til et stort dansk registerstudie om effekten af det kirurgiske indgreb.

74 pct. af svært overvægtige personer med type 2-diabetes, der får udført en såkaldt gastrisk bypass operation, har efter et års opfølgning ikke længere type 2-diabetes. Samtidig reduceres risikoen for diabetiske senfølgesygdomme også betydeligt. Det viser resultaterne af et dansk registerstudie, som torsdag blev publiceret i tidsskriftet Diabetologia. Undersøgelsen er udført som et registerstudie, der omfatter 1.111 personer med type 2-diabetes, der har fået udført en gastrisk bypass operation, samt en matchet kontrolgruppe på 1.074 personer med type 2-diabetes. 1. reservelæge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind