Sammen med praktiserende læge Carl J. Brandt er overlæge og professor Michael Hecht Olsen fra fra Medicinsk Afdeling og Steno Diabetes Center Sjælland, Holbæk Sygehus, en udviklerne bag det nye digitale værktøj DICTA, der skal hjælpe praktiserende læger i deres valg af medicin til diabetespatienter.

Digital løsning skal lette praktiserende lægers arbejde med diabetespatienter Diabetespatienter er forskellige og skal også behandles forskelligt farmakologisk. Et nyudviklet og dansk digitalt værktøj, der er integreret i XMO, hjælper læger med hurtigt at sætte den enkelte patient på den rette medicin. Den digitale løsning støtter også op om en sundere livsstil for patienterne.

230.000 danskere lider af type 2-diabetes, og størstedelen af dem behandles af en privatpraktiserende læge. Ud fra blandt andet patientens blodsukkerprofil, blodtryk, lipidprofil, komorbiditeter, tidligere sygdom og hudfarve skal den praktiserende læge på baggrund af DSAM’s guidelines på området vælge den rigtige farmakologiske behandling. I den ideelle verden betyder det, at alle danskere med type 2-diabetes er på den helt rigtige behandling i forhold til deres givne situation, men sådan ser det ikke ud i den virkelige verden. Halvdelen af...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement