Tarmhormonbaserede behandlinger kan måske bruges til at beskytte personer med diabetes mod knoglefrakturer, samtidig med at der kan udvikles nye former for behandlinger specifikt målrettet knogleskørhed, siger professor Filip Krag Knop.

Tarmhormoner giver håb for behandling af knogleskørhed hos personer med diabetes Personer med type 1- eller type 2-diabetes har øget risiko for knoglefrakturer, men det kan nye diabeteslægemidler målrettet tarmhormonerne måske lave om på.

En diagnose med enten type 1- eller type 2-diabetes kommer ofte med risiko for et hav af komplikationer, herunder komplikationer relateret til nyrerne, øjnene, nerverne og hjertekarsystemet. En overset komplikation til begge former for diabetes er desuden knoglefrakturer. Nu peger ny forskning på, at behandling af diabetes med nye tarmhormonbaserede lægemidler målrettet GIP-, GLP-1- eller GLP-2-receptorer kan være associeret med lavere risiko for knoglefrakturer. Det gælder ikke bare hos personer med diabetes, men måske også blandt personer med osteoporose. »Det...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement