Foto: Steno Diabetes Center Copenhagen

Algoritme kan forudsige forværring i komplikationer til type 1-diabetes Forsker fra Steno Diabetes Center Copenhagen har udviklet en algoritme, der med høj præcision kan forudsige, om personer med komplikationer til type 1-diabetes vil opleve forværring af deres komplikationer inden for fem år.

Komplikationer til diabetes kan være alvorlige, og når det gælder for eksempel komplikationer relateret til nyrefunktion, kan forværring i komplikationerne betyde, at personen med type 1- eller type 2-diabetes skal have foretaget en nyretransplantation eller i livslang dialyse. Indtil nu har læger kun haft meget få muligheder for at forudsige, om deres patienter med diabetes har stor eller lille sandsynlighed for at opleve forværring i deres diabetesrelaterede komplikationer, men det vender en danskudviklet algoritme op og ned på. Mit håb...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind