Tal for dødelighed ved hjerteklapoperationer fyldt med forbehold Manglende indberetninger til Dansk Hjerteregister og uenighed om definitioner gør data for dødelighed ved hjerteklapoperationer uigennemskuelige.

Da hjerte-lunge-kar-kirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital for nylig på landsdækkende tv blev udnævnt til at have en mere end dobbelt så stor dødelighed ved hjerteklapoperationer i forhold til landsgennemsnittet, var det en sandhed med betydelige forbehold. Manglende indberetninger fra hjertecentrene til Dansk Hjerteregister og uenighed blandt thoraxkirurgerne om den præcise definition af en hjerteklapoperation betyder reelt, at en direkte sammenligning af dødeligheden på afdelingerne er usikker . Formanden for Dansk Hjerteregister, ledende overlæge Jan Kyst Madsen, mener derfor heller ikke,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind