Sygeplejersker på Rigshospitalet får overfaldstelefon Arbejdstilsynet har givet sygehuset et strakspåbud, som skal sikre trygheden på ortopædkirurgisk afdeling.

De mange skudepisoder i den københavnske bandekrig har gjort sygeplejersker på ortopædkirurgisk afdeling på Rigshospitalet utrygge, og arbejdsmiljøet er så dårligt, at Arbejdstilsynet har udstedt et strakspåbud til Rigshospitalet, der pålægger hospitalet at forebygge risiko for vold og trusler om vold på ortopædkirurgisk afdeling. Det skriver Synergi, Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev.

Vi har afgivet et strakspåbud til Ortopædkirurgisk Afdeling, fordi faren for de ansatte i form af vold og trusler og måske traumatiske oplevelser ikke var forebygget tilstrækkeligt. Det er alvorligt. Et straksforbud er udtryk for, at der er en alvorlig risiko for de ansatte. En risiko, som skal fjernes her og nu,« siger Lars Lidsmoes, der er tilsynsførende ved Arbejdstilsynet, til Synergi.

Morten W. Andersen, arbejdsmiljøchef på Rigshospitalet, fortæller, at medarbejderne i aften- og nattevagter får en telefon, der er forudprogrammeret til Rigshospitalets vægterkorps, så medarbejderne med ét tryk på telefon automatisk sender en anmodning til vægterne om øjeblikkelig hjælp.

Han understreger, at Rigshospitalet herudover er i gang med at vurdere mulige tryghedsskabende og voldsforebyggende initiativer.

»Hvis personalet er utrygt, så er det ikke okay. Derfor er vi i gang med at synliggøre en række eksisterende tiltag over for medarbejderne, eksempelvis tilbud om debriefing med psykologer,« siger han til Synergi.
 

Skriv kommentar