Praktiserende læge Ulrik Hesislev, der er formand for PLO Sjælland, ærgrer sig over, at den nye overenskomst ikke sætter centrale rammer for ansvardelingen i forhold til patienter på kommunale akutpladser.

Sygebesøg til akutpladser vækker bekymring hos regionale PLO-formænd De praktiserende læger skal med den seneste overenskomst opprioritere sygebesøg, også til de kommunale akutpladser. Men overenskomsten rummer ingen klar ansvarsdeling mellem praksislæger, kommuner og regionale tilbud. Det bekymrer flere læger.

Med den nye overenskomst for almen praksis er det tanken, at de praktiserende læger skal køre flere sygebesøg, også til de kommunale akutpladser. Men den nye overenskomst leverer ingen konkrete svar på, hvordan samarbejdet mellem praktiserende læger, kommuner og de regionale behandlingstilbud skal fungere. Tværtimod skal rammerne for samarbejdet om akutpladserne, herunder de økonomiske tillæg for sygebesøgene, drøftes i »underliggende aftaler«, fremgår det af overenskomstaftalen. Det giver anledning til panderynker hos regionale PLO-formænd, der er bekymrede over, at der ikke...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement