Plejehjemslæge: Videoaftale mellem almen praksis og plejehjem har også en plads efter coronakrisen
Foto: Privat

Plejehjemslæge: Videoaftale mellem almen praksis og plejehjem har også en plads efter coronakrisen Ny aftale mellem PLO og Danske Regioner sikrer, at praktiserende læger fremover kan mødes på video med landets plejehjem. Det giver rigtig god mening, vurderer Henrik Nyholm, som er plejehjemslæge i byen Sørvad. »Det er dog vores store ansvar fortsat at møde fysisk op, når situationen kræver det,« understreger han.

Coronakrisen har for alvor sat skub i udbredelsen af videokonsultationer i almen praksis. Ud er gledet de små pilotprojekter rundt om i landet, der i stedet er erstattet af nationale aftaler mellem sundhedsvæsenets store aktører. Det gælder også på landets plejehjem, hvor Danske Regioner og PLO i midten af februar indgik en ny aftale om videokonsultationer mellem plejepersonale, beboere og praktiserende læger. Og det giver rigtig god mening. Også på den anden side af coronakrisen, vurderer Henrik Nyholm, praktiserende læge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind