Halfdan Mahler
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Lægen, der lagde navn til Mahlerprisen: Nøglen er at forstå, hvordan befolkningen tænker Grundpillen i primær sundhed er befolkningens evne til at være med som fuldgyldig, ligeværdig partner i ethvert sundhedssystem. Sådan lød det bl.a. fra tidligere generaldirektør for WHO og nu afdøde Halfdan Mahler i dette fremragende interview med Dagens Medicin fra 2000.

Mahlerprisen, de praktiserende lægers ærespris, er opkaldt efter Halfdan Mahler, der var generalsekretær for verdenssundhedsorganisationen WHO i 15 år fra 1973-1988. Forud for Lægedage 2000 bragte Dagens Medicin 26. oktober 2000 dette interview med Halfdan Mahler, der døde i 2016, 93 år gammel. En velplaceret spytklat åbnede Halfdan Mahlers øjne for, at ingen effektive sundhedsprogrammer kan gennemføres uden befolkningens aktive medvirken, accept og forståelse. Forhistorien er, at Halfdan Mahler i starten af 1950’erne som ung læge deltog i et sundhedsprojekt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind