14 arbejdegrupper under Sundhedsstyrelsen lægger i disse date sidste hånd på 20 såkaldte opfølgningsprogrammer, der skal erstatte den hidtige praksis, hvor kræftoverlevere rutinemæssigt bliver indkaldt til kontrol på et sygehus. Det skriver Ugeskrift for Læger. »Vi er kommet dertil, hvor vi har gjort en masse ting for forløbet før og op til kræftbehandlingen – bedre udredning, kortere forløbstider, hurtigere adgang til diagnostik og behandlinger, retningslinjer, centralisering og vi har fået overlevelsen til at stige og flere overlever i mange år efter...
Nye anbefalinger sætter fokus på senfølger ved kræftsygdom Sundhedsstyrelsen har offentliggjoret nye anbefalinger for at styrke den faglige indsats ved rehabilitering og palliation i forbindelse med kræftsygdom.
Skriv en kommentarNye anbefalinger skal styrke indsats mod livmoderhalskræft Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for screening af livmoderhalskræft skal give danske kvinder bedre mulighed for at deltage i screeningen.
Skriv en kommentarFlere forældre har tillid til HPV-vaccinen En markant stigning af forældre har tillid til HPV-vaccinen, og i 2017 blev dobbelt så mange piger HPV-vaccineret første gang sammenlignet med 2016. Meget positivt, siger sundhedsministeren.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen skrotter udskældt vejledning Sundhedsstyrelsens vejledning for behandling af patienter med akutte og atypiske brystsmerter har levet en omdiskuteret tilværelse i sine 14 leveår. Nu har Sundhedsstyrelsen valgt at skrotte det juridisk bindende dokument, som har vist sig tungtvejende i klagesager og ført til kritik af flere læger over årene.
Skriv en kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Omlægning af speciallægeuddannelsen i almen medicin skal styrke lægedækningen Uddannelseslæger skal fremover bruge op til et halvt år ekstra i almen praksis som led i deres hoveduddannelse for at bidrage til bedre lægedækning.
13 kommentarer
Sundhedsstyrelsen glæder sig over høj tilslutning til vaccinationsprogram Der er blevet givet flere end 2,5 mio. vacciner i løbet af vinterhalvårets vaccinationsprogram mod COVID-19 og influenza, der fandt sin afslutning i denne uge. Sundhedsstyrelsen glæder sig over den høje tilslutning, mens praktiserende læge Niels Dreisler er bekymret for, om organiseringen af årets indsats også er kommet de svageste patienter til gavn.
5 kommentarer
Region Midtjylland: Pilotprojekt for screening for lungekræft bør bo i Randers Region Midtjylland mener, at et pilotprojekt for et screeningsprogram for lungekræft skal have en plads på Regionshospitalet Randers. Det mener regionen, da de i forvejen har en særlig organisering af kræftscreening med Randers i centrum.
Skriv en kommentar