Sundere livsstil og metformin kan forebygge udvikling af type 2-diabetes, men gør intet for hjerte-kar-risiko Selvom sundere livsstil i et stort forsøg over to årtier ledte til reduceret vægt og reduceret risiko for udvikling af type 2-diabetes hos personer med prædiabetes, gjorde livsstilen intet for risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Det samme gjaldt behandling med metformin.

I det amerikanske DPPOS-studie (Diabetes Prevention Program Outcomes Study) har forskere evalueret data fra et 21 år gammelt studie, hvori forsøgsdeltagere blev sat på en stram livsstilsændring, blev medicineret med metformin eller agerede kontroller. Her 21 år senere kan forskerne se, at livsstilsændringer og metformin har haft en positiv effekt på forsøgsdeltagernes risiko for at udvikle type 2-diabetes gennem årene. Til gengæld har risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom ikke rykket sig en tomme. Det skriver forskerne i en pressemeddelelse i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind