Forskningsleder Kirsten Nørgaard håber efter nyt studie, at kontinuerlige blodsukkermålere bliver en ny standard til personer med dårligt reguleret type 2-diabetes og behov for insulin.Foto: Privat.

Studie: Kontinuerlige blodsukkermålere giver markant bedre blodsukkerkontrol hos personer med type 2-diabetes Dansk forskning viser, at kontinuerlige blodsukkermålere til personer med type 2-diabetes med behov for insulin giver voldsom forbedring. Blodsukkermålere bør være standard til en større gruppe personer med type 2-diabetes, siger forskningsleder Kirsten Nørgaard.

Kontinuerlige blodsukkermålere har revolutioneret behandlinger af personer med type 1-diabetes, som i stedet for flere gange dagligt at skulle prikke sig i fingeren med en nål nu kan monitorere deres blodsukker hele tiden med en app på mobiltelefonen. Inden for behandling af personer med type 2-diabetes er brugen af kontinuerlige blodsukkermålere dog ikke slået igennem, men ny dansk forskning fra Steno Diabetes Center Copenhagen lægger op til en ændring. Forskningsresultatet viser, at brugen af kontinuerlige blodsukkermålere hos personer med type...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement