Der er en betydelig mangel på viden om ikke-medicinsk behandling af børn og unge med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Det står klart i Sundhedsstyrelsens National klinisk retningslinje for udredning og behandling af ADHD hos børn og unge’, som blev offentliggjort i maj. Sundhedsstyrelsens gennemgang af litteratur og evidens på området har vist, at der kun findes relativt få studier, og ofte med lav evidens, af effekten af nonfarmakologisk behandling af ADHD hos børn. »Det kan godt være, at nogle af...
IRF: Bekymrende bivirkninger ved ADHD-middel Institut for Rationel Farmakoterapi anbefaler restriktivt brug af ADHD-lægemidlet Intuniv, som har en dårlig bivirkningsprofil.
Skriv en kommentarMedicintilskudsnævnet vil fortsætte med enkelttilskud til ADHD-medicin I et forslag, der netop er sendt i høring, foreslår Medicintilskudsnævnet, at der ikke sker ændringer i tilskudssatserne, når det kommer til medicin mod ADHD.
Skriv en kommentarNye visitationsretningslinjer for ADHD og bipolar lidelse Sundhedsstyrelsen har udgivet to nye visitationsretningslinjer, der beskriver udrednings- og behandlingsforløbet for børn og unge med ADHD og voksne med bipolar lidelse.
Skriv en kommentarNy ADHD-medicin vinder frem Lægemidlet Elvanse til behandling af ADHD er halvandet år efter lanceringen på det danske marked blevet et populært valg hos danske læger.
Skriv en kommentarStyrelse udgiver klinisk retningslinje for ADHD En længeventet klinisk retningslinje for behandling af ADHD er klar.
Skriv en kommentarKlinisk retningslinje for ADHD hos børn og unge sendes i høring Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen skal sikre, at udredning og behandling af børn og unge med ADHD har høj faglig kvalitet.
Skriv en kommentar
Forskere identificerer de genetiske forskelle mellem ADHD og autisme Der er en høj grad af overlap i genetikken mellem autisme og ADHD, men der er også forskelle. Nu viser ny dansk forskning, præcis hvordan de to udviklingsforstyrrelser er genetisk forskellige, og hvad de har af genetiske ligheder.
4 kommentarerMangel på psykiatere udskyder døgnbemanding af psykiatrisk akutberedskab Det psykiatriske akutberedskab bliver ikke døgndækkende fra 1. september 2022, som Region Hovedstaden ellers har annonceret. Årsagen er, at det ikke har været muligt at finde speciallæger i psykiatri, som er interesserede i at bemande ordningen.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland rykker syv regionsfunktioner væk fra Regionspsykiatrien Vest Mangel på speciallæger får nu Region Midtjylland til at frasige sig syv regionsfunktioner i Regionspsykiatrien Vest. I stedet rykkes behandlingsansvaret til Aarhus. En beslutning, der umiddelbart berører 150 psykiatriske patienter.
Skriv en kommentar
Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
DSAM vil lave en ny vejledning om angst, depression og stress Dansk Selskab for Almen Medicin har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal samle diagnoserne angst, depression og stress i en ny klinisk vejledning til praktiserende læger. Der er ofte tale om overlappende tilstande, som giver anledning til mange kontakter til egen læge, lyder forklaringen.
Skriv en kommentar