Mangel på psykiatere udskyder døgnbemanding af psykiatrisk akutberedskab  Det psykiatriske akutberedskab bliver ikke døgndækkende fra 1. september 2022, som Region Hovedstaden ellers har annonceret. Årsagen er, at det ikke har været muligt at finde speciallæger i psykiatri, som er interesserede i at bemande ordningen.

Fra 1. september var det planen, at det psykiatriske akutberedskab i Region Hovedstaden døgnet rundt skulle kunne yde hjælp til praktiserende læger i Region Hovedstaden, der måtte have behov for hjælp til tvangsvurderinger. Men de planer har Region Hovedstaden måtte skrotte igen.  I et skriftligt svar til Dagens Medicin forklarer Region Hovedstaden kovendingen med, at  det ikke har været muligt at sikre den fornødne arbejdskraft. »Det har endnu ikke været muligt at rekruttere psykiatere til det psykiatriske akutberedskab i dagtid....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind