Stor hjertekongres bringer specialerne tættere sammen
»Vi ser nogle virkelig usle tal, når det kommer til reguleringen af diabetes, hjertesygdom og nyresygdom rundt om i verden. Det skyldes, at man har et fragmenteret sundhedsvæsen, hvor folk bliver kastet rundt mellem forskellige specialister, der ikke taler sammen,« siger professor og overlæge Peter Gæde.

Stor hjertekongres bringer specialerne tættere sammen Årets hjertekongres for American Heart Association havde fokus på sammenhængen mellem hjertesygdom, nyresygdom og diabetes. Professor og overlæge Peter Gæde kommer her med sit bud på, hvad der var det mest interessante på kongressen.

Årets store tilløbsstykke for verdens hjertelæger, den årlige kongres for American Heart Association (AHA), havde i år inviteret endokrinolog, professor og overlæge Peter Gæde fra Slagelse Sygehus til at holde et oplæg. Peter Gæde var blevet bedt om at holde et oplæg om polyfarmaci i regi af det initiativ (Know Diabetes by Heart), som AHA og søsterorganisationen American Diabetes Association (ADA) havde lavet, og som bringer de to sygdomme tættere sammen i forståelse og behandling. Selvom danske patienter med diabetes...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind