Svingende blodtryk sladrer om risiko for udvikling af komplikationer til diabetes
Foto: Steno Diabetes Center Copenhagen

Svingende blodtryk sladrer om risiko for udvikling af komplikationer til diabetes Ny dansk forskning viser, at læger med fordel ikke bare skal kigge på, om blodtrykket hos en patient med type 1-diabetes er gennemsnitlig godt, men også om det er stabilt. Et varierende blodtryk kan nemlig afsløre, om patienten har øget risiko for at udvikle diabetisk nyresygdom eller andre komplikationer.

Variationer i blodtryk kan være en indikator for risikoen for at udvikle diabetisk nyresygdom. Det viser et nyt dansk studie, der netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for American Diabetes Association (ADA), som afholdes i New Orleans, USA, i dagene 3.-7. juni. Ifølge en af forskerne bag studiet kan vi uden meromkostning få et mere præcist mål for, om personer med type 1-diabetes er i risiko for at udvikle nyresygdom eller ej. »Vores resultater viser, at hvis blodtrykket...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind