Ingen tilfælde af ketoacidose blandt danskere med type 1-diabetes i behandling med SGLT2-hæmmere 
»Vores vigtigste budskab er, at der er behov for at få lavet studier, som kan afdække, om SGLT2-hæmmere beskytter nyrerne og hjertet hos personer med type 1-diabetes,« fortæller læge og forsker Elisabeth Buur Stougaard.

Ingen tilfælde af ketoacidose blandt danskere med type 1-diabetes i behandling med SGLT2-hæmmere  Der er behov for studier til at undersøge, om SGLT2-hæmmere kan virke hjerte- og nyrebeskyttende hos personer med type 1-diabetes, siger forsker.

Først blev SGLT2-hæmmere godkendt i Europa som tillægsbehandling til insulin til personer med type 1-diabetes, men i 2021 blev indikationen taget af bordet igen. Årsagen var formentlig risikoen for udvikling af ketoacidose. Nu viser et nyt dansk studie, at vi i Danmark ikke har haft ét eneste tilfælde af ketoacidose blandt de personer med type 1-diabetes, som er blevet behandlet med SGLT2-hæmmere. Forskningsresultatet er netop blevet præsenteret på den årlige kongres for American Diabetes Association (ADA), som løb af stablen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind