Helle Harder, der er sektionsleder i de nyoprettede Videnskabsetiske Medicinske Komiteer (VMK), har sin tvivl om, hvorvidt der er ansat nok mandskab i det nye system.

Stor EU-ændring i ansøgninger til kliniske forsøg på vej: Mange ved slet ikke, at det sker EU's forordning for kliniske lægemiddelforsøg vender op og ned på, hvordan firmaer og offentlige forskere skal ansøge om at udføre deres forsøg. Men langtfra alle er klar over, at ændringen er på vej. Lif frygter for tekniske og administrative udfordringer, når forordningen træder i kraft i begyndelsen af næste år.

Det lyder måske tørt, men det vil få stor betydning. Implementeringen af EU’s forordning for kliniske forsøg med det lidet mundrette navn 536/2014 står for døren, og både industri og myndigheder væbner sig i disse uger og måneder, før slaget skal slås i slutningen af januar af næste år. Den del af forordningen, der vedrører klinisk afprøvning af medicinsk udstyr, træder i kraft 26. maj. Lige nu er EU stadig i gang med at få alt det tekniske til at...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement