Helle Harder, sektionsleder for kliniske forsøg i Lægemiddelstyrelsen
»Sponsorerne skal leve op til loven ligesom alle andre. Når de ikke gør det, spilder de både patienternes tid og vores ressourcer,« siger Helle Harder, sektionsleder for kliniske forsøg i Lægemiddelstyrelsen, om de mange sponsorer af lægemiddelforsøg, der ikke offentliggør data fra deres forsøg.Foto: Pressefoto

Lægemiddelstyrelsen vil udstikke bøder for manglende rapportering om lægemiddelforsøg Alt for mange danske sponsorer af lægemiddelforsøg får ikke offentliggjort data fra deres forsøg, som loven ellers foreskriver. Nu strammer Lægemiddelstyrelsen skruen over for sponsorerne og gør klar til at stange bøder ud og true med fængselsstraf.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.