Stor dansk kortlægning: Markante skift i medicinsk diabetesbehandling siden 2005
Foto: Syddansk Universitet og Nils Meilvang

Stor dansk kortlægning: Markante skift i medicinsk diabetesbehandling siden 2005 Forskere har kortlagt, hvordan forbruget af medicin til personer med type 2-diabetes har ændret sig fra 2005 og frem til i dag. Der er sket sindssygt meget, og det har helt ændret på den måde, som praktiserende læger og hospitaler skal gå til opgaven med at behandle personer med type 2-diabetes, siger forskere.

Der var engang, hvor behandling af personer med type 2-diabetes bestod af valget mellem det ene lægemiddel eller det andet eller måske en kombination af de to, primært afhængigt af personens blodsukkerniveau. Sådan er det ikke i dag, hvor der inden for de seneste år er væltet et hav af lægemidler i form af blandt andet GLP-1-receptoragonister, SGLT-2-hæmmere og DPP-4-hæmmere ud på markedet. De mange nye lægemidler har imidlertid markant øget kompleksiteten af behandlingen af type 2-diabetes og gjort det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind