Sololæger har mere personale end læger i kompagniskabspraksis, viser ny undersøgelse. Det undrer Christian Freitag, formand for de Praktiserende Lægers Organisation.

Sololæger har flere patienter og mere personale  Ny PLO-analyse rokker ved en udbredt fordom om, at sololægen ikke formår at ansætte og uddelegere. Både på patient og personalefronten ligger praksistypen i top. »Analysen er nærmest i direkte modstrid med noget af det, vi har gået og antaget herinde i PLO,« siger PLO-formand Christian Freitag.

Landets sololæger befinder sig ofte i skudlinjen, når nye politiske visioner for fremtidens almen praksis tegnes op.  Men skal man tro en ny PLO-analyse, der har undersøgt de forskellige praksistyper og deres karakteristika, ville et opgør med sololægen både være skidt for lægedækningen, men også føre til et fald i antallet af ansatte pr. læge i almen praksis. En sololæge har således 1.753 patienter og 1,9 personale ansat i gennemsnit, mens en læge i kompagniskabspraksis har 1.614 patienter og 1,6...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement