Regionsrådsformand Ulla Astman (S) underskriver i dag en ny aftale for lægevagten i Region Nordjylland, der bringer markante forandringer med sig. Aftalen blev vedtaget med stemmerne 28 for og otte imod på gårsdagens regionsrådsmøde.

Lægevagten i Region Nordjylland får markant færre konsultations­steder De praktiserende læger i Region Nordjylland skal fra 1. marts bemande fem konsultationssteder i stedet for ni. Det er et af hovedtrækkene i en ny lægevagtsaftale, der officielt underskrives i dag.

Lægevagtsordningen har de senere år været stærkt kritiseret af de praktiserende læger for ikke at følge med tiden, hvor et lavere antal læger og et uændret antal konsultationssteder gør bemandingen stadig sværere. Men nu er der ændringer på vej i Nordjylland.  Regionsrådet besluttede tirsdag at modernisere lægevagten med virkning fra 1. marts, så de små konsultationssteder i Farsø, Brovst og Skagen lukker – ligesom konsultationsstedet i Brønderslev, der har været midlertidigt lukket siden 2017, også bliver permanent nedlagt. En højst...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement