»Når politikere først begynder at bestille prøve i vores navn uden vores samtykke, er vi ude på en farlig glidebane. Coronaprøver er én ting, men jeg har kun fantasi nok til at tænke, hvad det ellers vil kunne ende med som eksempelvis bestilling af recepter eller undersøgelser,« siger praktiserende læge Anette Skadborg.

Sundhedsministeriet afviser at have handlet ulovligt efter politianmeldelser: En særlig løsning i en ekstraordinær situation PLO og ministeriet har haft et ‘konstruktivt’ møde, efter blandt andre praktiserende læge Anette Skadborg har politianmeldt Sundhedsministeriet for at bestille coronaprøver med deres autorisation. Ministeriet afviser at have overtrådt loven, mens professor i sundhedsret er uenig.

Det var en »særlig løsning i en ekstraordinær situation«, da Sundhedsministeriet i sidste uge brugte de praktiserende lægers autorisation til at bestille coronatest til alle danskere.  Det fremgår af en fælles udmelding fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og PLO, efter de mødtes i sidste uge. »Sundheds- og ældreministeren anerkender fuldt ud, at løsningen har givet anledning til bekymring og spørgsmål hos de praktiserende læger. Det er en særlig løsning i en særlig tid og ikke en metode, som ministeriet fremover...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement