Der er en stigende tendens til, at yngre praktiserende læger dropper livet i almen praksis på grund af vilkårene, vurderer Christian Freitag, formand for PLO.

PLO ser med alvor på 44-årig læges stop: Vi skal hjælpe vores medlemmer Christian Freitag, formand for PLO, ser en stigende tendens til, at selv yngre praktiserende læger dropper livet i almen praksis på grund af vilkårene. Derfor vil PLO fra næste år tilbyde sine medlemmer rådgivning om, hvordan en praksis kan skrues sammen, så den passer til den enkelte læges forventninger.

»Det er en brændende platform det her.« Sådan lyder PLO-formand Christian Freitags reaktion på historien fra forleden i Dagens Medicin om, at 44-årige Eva Folkersen ser sig nødsaget til at lukke sin lægepraksis og søge mod det private sundhedsvæsen, fordi hverdagen ikke kan hænge sammen som sololæge. »Jeg ved, at der er masser af praktiserende læger, der trives, men den brændende platform går på, at vi skal have vendt den her udvikling. Ellers risikerer vi i en meget nær fremtid...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement