Faktorer som uddannelse, indkomst, civilstatus, alder, køn, generelt helbred og livsstil påvirker både vores risiko for at udvikle kræft, og hvis vi får kræft, vores overlevelse,« siger seniorforsker ved Kræftens Bekæmpelse Susanne Dalton, der forsker i ulighed i kræft.
Foto: Tomas Bertelsen

Social position påvirker patienternes chancer gennem hele kræftforløbet Patienternes sociale forhold, egne ressourcer og køn slår igennem i forhold til chancerne for at komme godt igennem et kræftforløb. Ulighed og livsstil påvirker kræftforløb i alle stadier fra opsporing til overlevelse, og socialt dårligt stillede har større dødelighed som følge af kræft. 

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind