Maria Bay Poulsen
28-årige Maria Bay Poulsen ville gerne have taget dele af sin kliniske basisuddannelse som læge på Vestlolland, hvor hun bor med sin familie. Det er ikke længere muligt, da Vestlollands to sidste tutorlæger nu går på pension. I stedet må hun bruge 50 minutter på landevejen mod København i en tid, hvor Region Sjælland bruger betydelige summer på at sende læger den anden vej for at afhjælpe lægemanglen.

Slut med tutorlæger på Vestlolland: »Hvis der ikke engang er plads til os yngre læger, kommer der jo ingen nye læger til« Læger under uddannelse udgør en vigtig brik i de kommende år, hvor mange praktiserende læger går på pension og fortsat udfordrer lægedækningen flere steder i landet. Men på Lolland, det mest lægefattige område i Danmark, er situationen nu så kritisk, at der ikke er en eneste tutorlæge tilbage vest for Maribo. Fødekæden synes dermed at være brudt.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind