Maria Bay Poulsen
28-årige Maria Bay Poulsen ville gerne have taget dele af sin kliniske basisuddannelse som læge på Vestlolland, hvor hun bor med sin familie. Det er ikke længere muligt, da Vestlollands to sidste tutorlæger nu går på pension. I stedet må hun bruge 50 minutter på landevejen mod København i en tid, hvor Region Sjælland bruger betydelige summer på at sende læger den anden vej for at afhjælpe lægemanglen.

Slut med tutorlæger på Vestlolland: »Hvis der ikke engang er plads til os yngre læger, kommer der jo ingen nye læger til« Læger under uddannelse udgør en vigtig brik i de kommende år, hvor mange praktiserende læger går på pension og fortsat udfordrer lægedækningen flere steder i landet. Men på Lolland, det mest lægefattige område i Danmark, er situationen nu så kritisk, at der ikke er en eneste tutorlæge tilbage vest for Maribo. Fødekæden synes dermed at være brudt.

Da 28-årige Maria Bay Poulsen aflagde sit lægeløfte sidste sommer, tog hun en beslutning, som de fleste læger i hendes generation har svært ved at forstå, men som sundhedsvæsenet desperat har brug for. Jeg har jo så ofte fået at vide, hvor fantastisk det er, at jeg vil være praktiserende læge på Vestlolland, men hvis der ikke engang er uddannelsespladser til os yngre læger, så bliver det meget svært at lokke andre, nye læger til området Maria Bay Poulsen, KBU-læge,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement