Slagsmål om toprocentkrav fortsætter
Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, har tænkt sig at støtte en afskaffelse af toprocentkravet, når Folketinget i forbindelse med et beslutningsforslag fra Enhedslisten endnu engang skal debattere spørgsmålet.

Slagsmål om toprocentkrav fortsætter Økonomiforhandlingerne i Finansministeriet er skudt i gang med et regionalt krav om et opgør med det eksisterende effektiviseringsregime. Parallelt afholder Folketinget sin egen serie-armlægning om det omstridte toprocentkrav.

Skal læger og sygeplejersker på landets sygehuse også i fremtiden være tvunget til at løbe to procent hurtigere hvert eneste år? Det er hovedspørgsmålet ved økonomiforhandlingerne mellem stat og regioner, der begyndte med et sættemøde i Finansministeriet umiddelbart inden Bededagsferien. Et opgør med med effektiviseringerne er et hovedkrav fra regionerne, der har opbakning fra en række af Folketingets partier. »Tiden er løbet fra det,« argumenterede Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, Dagens Medicin og det øvrige pressekorps på vej ind...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind