Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, har tænkt sig at støtte en afskaffelse af toprocentkravet, når Folketinget i forbindelse med et beslutningsforslag fra Enhedslisten endnu engang skal debattere spørgsmålet.

Slagsmål om toprocentkrav fortsætter Økonomiforhandlingerne i Finansministeriet er skudt i gang med et regionalt krav om et opgør med det eksisterende effektiviseringsregime. Parallelt afholder Folketinget sin egen serie-armlægning om det omstridte toprocentkrav.

Skal læger og sygeplejersker på landets sygehuse også i fremtiden være tvunget til at løbe to procent hurtigere hvert eneste år? Det er hovedspørgsmålet ved økonomiforhandlingerne mellem stat og regioner, der begyndte med et sættemøde i Finansministeriet umiddelbart inden Bededagsferien. Et opgør med med effektiviseringerne er et hovedkrav fra regionerne, der har opbakning fra en række af Folketingets partier. »Tiden er løbet fra det,« argumenterede Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, Dagens Medicin og det øvrige pressekorps på vej ind...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement