Sklerose
Foto: Palle Peter Skov

Sklerosepatienter har gavn af hård styrketræning Styrketræning to gange om ugen gør underværker for patienter med multipel sklerose, viser et nyt studie, der udgår fra Sydjysk Skleroseklinik. Foruden at øge muskelmassen forårsager træning også vækst i bestemte hjernecentre, hvilket peger på, at fysisk aktivitet i stigende grad bør ses som tillægsbehandling til medicin, vurderer forskerne.

Patienter med multipel sklerose (MS) oplever, at deres sygdom udvikler sig langsommere, når de udfører hård styrketræning to gange om ugen. Det viser et nyt studie, der er udført i et samarbejde mellem forskere fra Sydjysk Skleroseklinik, skleroseklinikken ved Aarhus Universitetshospital, Syddansk Universitet og University Medical Center Eppendorf i Hamborg. Den reducerede sygdomsprogression er ikke alene en følge af, at patienterne ved styrketræning øger deres muskelmasse, men skyldes også, at træningen forårsager vækst i bestemte hjerneområder. Og her bliver det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind