Skattekommission vil fjerne fradrag til sundhedsforsikringer Staten kan spare 420 millioner kroner ved at fjerne skattefradraget på sundhedsforsikringer, mener skattekommissionen. Sammenslutningen Af Privathospitaler & Privatklinikker advarer mod forslaget.

I det nye skatteudspil foreslår Skattekommissionen, at skattefradraget for de omkring 765.999 arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer bliver fjernet. Det vil give 420 millioner kroner ekstra i statskassen, viser kommissionens beregninger. Hos Sammenslutningen af Privathospitaler og privatklinikker (SSPD) mener man dog, at det vil være til skade for sundhedssektoren. Den påpeger, at forsikringsselskaberne sidste år udbetalte 758 millioner kroner til forskellige typer sundhedsforsikringer, og at der således blev tilført ekstra 338 milioner til sundhedssektoren.  »Havde det ikke været for sundhedsforsikringerne, så var de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind