Optimismen spirer i Egå, lidt nord for Aarhus, hvor 45-årige Maryann Katherine Overland bor sammen med sin danske mand og to børn. Årsagen er, at Styrelsen for Patientsikkerhed i deres sagsbehandling er begyndt at give en forlomme til læger fra ikke-EU-lande, der allerede bor i Danmark og har dansk CPR-nummer.Foto: Kåre Viemose (arkiv)

Sagsbehandlingstider: Bunkerne på bordene i Styrelsen for Patientsikkerhed bliver mindre De seneste år har bunken med ansøgninger om dansk autorisation fra læger uden for EU vokset sig større og større. I dag er Styrelsen for Patientsikkerhed således tre år om bare at påbegynde behandlingen. Nu ser kurven dog ud til at være knækket, og særligt en type ansøgere vil mærke effekten.

Ventetiden hos Styrelsen for Patientsikkerhed er de seneste år eksploderet, når det kommer til at vurdere, om læger fra ikke-EU-lande kan få lov til at bruge deres lægefaglige uddannelse i Danmark. Opfylder man kriterierne for at blive lagt øverst i bunken, vil man derfor nu få ansøgningen behandlet med det samme Mikkel Friberg, enhedschef, Styrelsen for Patientsikkerhed Hele tre år må lægerne vente på blot at få taget deres ansøgning op af bunken. Det fik tidligere i år Folketingets Ombudsmand...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement