Optimismen spirer i Egå, lidt nord for Aarhus, hvor 44-årige Maryann Katherine Overland bor sammen med sin danske mand og to børn. Årsagen er en ny politisk aftale, som tilfører sagsbehandlingen i Styrelsen for Patientsikkerhed flere penge. Lige nu betyder manglen på ressourcer, at Maryann venter 31 måneder på at få taget sin ansøgning om dansk autorisation som læge under behandling.Foto: Kåre Viemose (arkiv)

»Først og fremmest vil jeg bare gerne arbejde som læge« 23,1 mio. kr. på finansloven har skabt fornyet håb for 1.284 udenlandske læger, som aktuelt ønsker at arbejde i Danmark, men er sandet til i dansk bureaukrati. En af dem er 44-årige Maryann Katherine Overland fra USA, der landede i Danmark i juli med sin familie og et stærkt CV i bagagen, men fik besked på at tage plads i Styrelsen for Patientsikkerheds venteværelse i 31 måneder.

Søndag aften kl. 21 landede den såkaldte ‘coronavinterpakke’, hvor overskriften var den ene milliard kroner, som skyller ind over sundhedsvæsenet næste år.  Men længere nede i aftaleteksten var der også hjælp at hente for de 1.284 udenlandske læger, som i øjeblikket venter op til 33 måneder på, at Styrelsen for Patientsikkerhed finder tid til at behandle deres ansøgning om dansk autorisation.  Sagsbehandlingen tilføres 23,1 mio. kr. over de kommende to år for at nedbringe puklen af ansøgninger, fremgår det af...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement