Rygende KOL-patienter i iltbehandling dør af brandskader
Foto: Joachim Rode

Rygende KOL-patienter i iltbehandling dør af brandskader I modsætning til Sverige er rygning ikke en kontraindikation mod iltbehandling i Danmark. Konsekvensen er en større forekomst af brandskader blandt danske KOL-patienter i iltbehandling, viser dansk-svensk undersøgelse. Hvert år dør flere danske KOL-patienter af brandskader.

Forekomsten af brandskader blandt KOL-patienter i iltbehandling er dobbelt så høj i Danmark, som den er i samme patientgruppe i Sverige. Det viser resultaterne af et kohortestudie af danske og svenske patienter i langvarig iltbehandling. Det dansk-svenske studie refererer til tidligere undersøgelser, som fandt, at op imod hver fjerde danske KOL-patient, der er i længerevarende iltbehandling, fortsætter med at ryge tobak. Ild og koncentreret ilt er som bekendt en farlig kombination, og konsekvensen af problemer med at adskille ild og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind