Klar sammenhæng mellem eksem og bred vifte af andre sygdomme
»Tilbage i 1980erne var børneeksem en relativ ny sygdom, så nu hvor denne generation bliver ældre, rykker vi ind i nyt territorium i forhold til forståelsen af konsekvenserne af den. Nu kan vi blandt andet begynde at se på, hvad det betyder for risikoen for andre sygdomme at have fået stillet en diagnose med børneeksem som barn. Her kan vi blandt andet se et stort genetisk overlap i forhold til andre immunologiske sygdomme, men også en psykisk påvirkning, som øger risikoen for psykiatriske sygdomme,« forklarer en af bidragyderne til det nye studie, professor og overlæge Jacob Thyssen fra Hudafdelingen på Bispebjerg Hospital.

Klar sammenhæng mellem eksem og bred vifte af andre sygdomme Personer med atopisk eksem har øget risiko for at udvikle alt fra kroniske tarminfektioner til psykiske sygdomme. Dansk forsker advarer forældre om ikke at tage det alvorligt nok.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind