Foto: privat

Dansk forsker på EAACI: Disse behandlinger er bedst ved børneeksem Forskere har lavet en stor gennemgang af den videnskabelige litteratur på området for at kortlægge, hvad den bedste systemiske behandling til voksne med atopisk dermatitis egentlig er, og hvordan nye lægemidler bedst kombineres med lokal steroidbehandling.

Mildt til moderat børneeksem (atopisk dermatitis) kan typisk behandles med en kombination af fugtgivende cremer, lokal steroidcreme, calcineurinhæmmere og lysbehandling. Omkring to pct. af patienter med børneeksem responderer dog ikke på disse behandlinger og kræver en række systemiske immunhæmmende eller antimikrobielle behandlinger.  Generelt behandles denne del af patientpopulationen med methotrexat, azathioprin eller mycophenolat som off-label lægemidler. Ciclosporin er den eneste godkendte medicin til behandling af svær børneeksem, men alvorlige bivirkninger som dosisafhængig nefrotoksicitet og hypertension begrænser brugen af dette lægemiddel...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind