Tezepelumab er et humant monoklonalt antistof, der blokerer for cytokiner, som er involveret i udviklingen af astma. I fase 3-forsøget NAVIGATOR har læger undersøgt behandlingen til personer med alvorlig og ukontrolleret astma, og resultaterne viser, at Tezepelumab reducerede antallet af akutte astmaforværringer med 56 pct. over 52 uger sammenlignet med placebo hos både børn og voksne. Samtidig viste midlet sig at have god effekt hos personer med ukontrolleret astma med eller uden atopisk eksem. Forskningsresultatet er for nyligt offentliggjort på...

Højdepunkter: Små og store nyheder fra danske forskere på EAACI 2021 Den store årlige allergikongres EAACI er slut, og vi ser tilbage på de bidrag, som danske forskere bragte med.
Skriv en kommentarDupilumab har solid effekt på personer med moderat til alvorlig astma Dupilumab reducerede i et fase 2b-forsøg antallet af årlige astmaforværringer med 86 pct. hos personer med allergisk astma. Lægemidlet havde også effekt på antistoffer i blodet.
Skriv en kommentarStudie: Sollys tidligt i livet – ikke D-vitamin alene – beskytter mod astma og allergi Ny forskning konkluderer, at D-vitamin alene ikke har den samme gavnlige effekt på risikoen for at udvikle eksem og allergi som det at være i Solens lys i de første måneder af livet.
Skriv en kommentar
Klar sammenhæng mellem eksem og bred vifte af andre sygdomme Personer med atopisk eksem har øget risiko for at udvikle alt fra kroniske tarminfektioner til psykiske sygdomme. Dansk forsker advarer forældre om ikke at tage det alvorligt nok.
1 kommentar
Dansk studie på EAACI: Medicin til atopisk eksem virker lige godt uanset astmastatus Nogle former for medicin til behandling af atopisk eksem er også godkendt til behandling af astma, men flere lægemidler har lige god effekt på den atopiske eksem uafhængigt af astmastatus, viser et dansk studie præsenteret på årets EAACI.
Skriv en kommentarDe mest interessante internationale nyheder fra EAACI dag to Den årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology er slut. Vi kommer her med et overblik over de mest interessante internationale nyheder fra andendagen i Prag.
Skriv en kommentarImmunforsvarets tidlige profil kan forudsige risikoen for at udvikle allergi Forskere har fundet ud af, at de ved at undersøge immunforsvaret i de første måneder af livet kan forudsige, om en person har øget risiko for at udvikle allergi senere i barndommen.
Skriv en kommentarBåde patienter og læger mangler viden om adrenalin-autoinjektorer Nyt studie viser, at mange læger ikke har helt styr på adrenalin-autoinjektorer til patienter med risiko for anafylaksis. Forskerne bag studiet tror heller ikke på, at patienterne vil bruge autoinjektorerne rigtigt i tilfælde af et anafylaktisk chok.
Skriv en kommentarIntralymfatisk immunterapi for græspollenallergi giver øget livskvalitet Forskere og læger på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og en lang række lægeklinikker afprøver til efteråret en ny form for immunterapi til personer med græspollenallergi. Ny forskning viser, at personer, som allerede har prøvet immunterapien, oplever behandlingen som både smertefri og livskvalitetsforbedrende.
Skriv en kommentar
Dansker i spidsen for EAACI-komité Charlotte Mørtz fra OUH bliver tirsdag ny formand for EAACI's dermatologikomité, og står samtidig i spidsen for udarbejdelsen af et globalt atlas for hudmanifestationer ved allergi
Skriv en kommentar
Stor forskel på, hvor længe patienter med astma og atopisk eksem forbliver i behandling med dupilumab Ny dansk forskning viser, at mens skuffende få med astma forbliver i behandling med dupilumab, ser det bedre ud for patienter med atopisk eksem. »Resultaterne for dupilumab er ikke så positive, som tidligere studier ellers har vist,« siger forsker.
Skriv en kommentar