Store forskelle på hospitalers affaldsindsats
Foto: Dagens Medicin

Store forskelle på hospitalers affaldsindsats Der er markante regionale forskelle på, hvor langt man er nået med at implementere den nye lovgivning, der trådte i kraft 1. januar, og som skal sikre en rationel håndtering og genanvendelse af det affald, der produceres på landets hospitaler.

Region Nordjylland: I gang med at analysere og etablere netværk Regionen igangsatte i efteråret 2021 en toårig handlings- og implementeringsplan for affaldshåndtering. Den indebærer for hospitalsområdet et pilotprojekt på hospitalerne i Hjørring, Skagen og Brønderslev og Frederikshavn, hvor man indsamler erfaringer med sortering af hospitalsaffald. Administrativt er der etableret et klimaråd på chefniveau og et regionalt kontor for bæredygtig udvikling. Det kræver et større oprydnings- og analysearbejde at få det puslespil til at hænge sammen Lisa Buus Nielsen, affaldsstrategisk medarbejder,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind