Foto: Claus Thomsen

Receptfejl i Sundheds­platformen: »Vi troede, en bruger havde gjort noget forkert« Der gik fire måneder fra en fejl i Sundhedsplatformen blev indberettet, til den blev løst. Først da en ny indberetning dukkede op, fandt man årsagen til fejlen og rettede den. Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling mener ikke, at nogen har fejlet.

Mindst 4.000 medicinordinationer var omfattet af en fejl i Sundhedsplatformen, som betød, at den dosis, der stod på medicinpakken, var forkert. Fejlen blev fundet og rettet sidst i oktober, hvor Region Sjælland og Region Hovedstaden gik i gang med at skabe sig et overblik over konsekvenserne. En aktindsigt, som DR har fået, viser nu, at fejlen allerede blev indberettet i begyndelsen af juli i år – altså fire måneder før fejlen blev rettet. Ifølge koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind