Tre it-systemer fortsat i spil til Østdanmarks nye sundhedsplatform Kun et dansk system er med i opløbet om at blive nyt epj-system på de østdanske sygehuse. Feltet af mulige leverandører er indsnævret fra fem til tre.

Den kommende it-sundhedsplatform for Region Hovedstaden og Region Sjælland er kommet ét skridt nærmere.

Det er facit, efter de to regioner fredag indsnævrede feltet af mulige leverandører fra fem til tre, efter en evalueringsprocess, hvor 75 personer heraf 65 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale har vurderet de i alt fem bud på en ny, fælles sundhedsplatform for samtlige sygehuse i de to regioner.

De tre mulige leverandører er Cerner Ireland, der på verdensplan leverer it-systemer til cirka 2.100 sygehuse; Epic, der står bag blandt andte Kaiser Permanentes sundheds-platform og IBM Danmark, som sammen med Aarhus-virksomheden Systematic har budt ind med Columna-platformen, der under navnet MidtEPJ er taget i brug på de fleste af Region Midtjyllands sygehuse.

De fravalgte leverandører er Siemens og svenske Cambio, som står bag COSMIC-systemet, der er valgt til fremtidens plaftform i Region Syddanmark. 

»Vi har fået tilbud fra fem leverandører, der alle leverer moderne og effektive sundheds-it-systemer til andre store kunder. Tilbuddene er nu blevet vurderet ud fra de kriterier, vi har opsat, og derefter har vi valgt de tre tilbud, som vi samlet set vurderer bedst dækker vores behov,« siger koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland og koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden, i en fælles pressemeddelelse.

De fem tilbud er vurderet ud fra funktionalitet, økonomi, implementering og teknik. Derudover har de to regioner stillet en række krav til det kommende system, som blandt andet skal gøre det muligt for klinikere at eksportere data til forskning og kvalitetsarbejde.

Tidligere er også hollandske ChipSoft, det norsk-tyske samarbejde CompuGroup Medical Denmark samt CSC Scandihealth, der står bag OPUS-platformen, som er den nuværende kerne i både Region Sjælland og Region Hovedstadens it-systemer, blevet valgt fra.

De resterende tre virksomheder får nu mulighed for at præsentere deres systemer for op mod 500 af de kommende brugere, der skal vurdere de tre systemer ud fra en række parametre såsom funktionalitet, brugervenlighed og ‘look and feel’.

Den endelige vinder kendes formentlig i november 2013, og den kommende sundheds-platform vil blive taget i brug på sygehusene i de to regioner i løbet af 2015-2017.

Skriv kommentar