Christian Fyhn Reuss
Foto: Jesper Balleby

Psykofarmaka i hjertevæv kan være årsag til pludselig død Koncentrationen af psykofarmaka, der kan udløse alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, svinger ifølge nyt ph.d.-studie i retskemi voldsomt hos obducerede psykisk syge og er hos nogle op til 20 gange højere end det, der regnes for normale værdier i blodet. Det kan være en kilde til uforklarlige dødsfald, advarer retskemiker.

Patienter, der får visse former for psykofarmaka, er sandsynligvis ikke godt nok beskyttet mod at blive ramt af alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, der i værste fald kan medføre pludselig død. Ny forskning bedrevet under det store retsmedicinske studie SURVIVE, hvori 500 personer med psykisk sygdom er blevet obduceret, viser nemlig, at lægemidlernes koncentration i hjertemuskulaturen svinger meget fra person til person og kan være op til 20 gange højere, end koncentrationen i blodet normalt er ved behandling. Og når man ved, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind