Psykiater: Satspuljen kan ikke redde psykiatrien – det kan kun finansloven Regeringen har i sit udspil til fordeling af satspuljemidler afsat 390 mio. kr. til psykiatrien over de kommende fire år. Det vil kun give et kortvarigt løft, advarer psykiater, der efterlyser permanente bevillinger på finansloven.

Selv om en tocifret millionbevilling til en styrket indsats i psykiatrien og for kronikere umiddelbart lyder rigtig flot, giver den kun næring til tidsbegrænsede projekter, som på den lange bane ikke kommer til at batte noget. Det vurderer Mikkel Rasmussen, overlæge ved Psykiatrisk Modtagelse ved Aarhus Universitetshospital i Risskov og regionrådskandidat for Psykiatrilisten i Region Midtjylland. Han har nærlæst regeringens udspil til fordeling af de kommende fire års satspuljemidler (se boks nederst) og opfordrer politikerne til at sætte psykiatrien på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind