Lars Køber, professor i kardiologi på Rigshospitalet
Foto: Ulrik Jantzen

Professor i kardiologi: »I starten syntes hele verden, at vi var dybt uetiske« Det hedder sig, at ‘plejer’ er død eller bør være det, men sådan er det ikke i sundhedsvæsenet. Her kan gammel, veletableret praksis overleve i årevis, selv om dokumentationen ikke er så god. Men ‘plejer’ kan også være afsæt for banebrydende forskning, som Lars Købers, professor i kardiologi på Rigshospitalet, forskning i implanterbare hjertestartere viser.

At sætte spørgsmålstegn ved indarbejdede måder at gøre tingene på er ikke nødvendigvis populært. Men spørgejørgen har ikke levet forgæves. Nogle gange kan kombinationen af undren og skepsis føre til forskning, der rokker ved den ellers så veletablerede fælles forståelse. Det er nok et af de studier, der har rokket mest ved båden inden for området. ICD’er var noget, folk tog for givet Lars Køber, professor i kardiologi, Rigshospitalet Det kan professor i kardiologi Lars Køber, Rigshospitalet, tale med om....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind