Medicinalproducenter skal snart være med til at betale for at rense spildevand En ny aftale mellem EU-Parlamentet og EU-Rådet skal give renere vand i EU. Aftalen medfører, at medicinalproducenter skal være med til at betale for oprensningen. Lif bakker op om et producentansvar, men er skeptisk overfor, at det kun er to industrier, som skal være med til at betale.
Analyse: Der er stigning i kliniske forsøg i Danmark Der er sket en stigning i antallet af igangværende kliniske forsøg i Danmark. Det viser en ny analyse, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Dansk Biotek står bag. I 2022 var der registreret 410 igangværende kliniske forsøg i Danmark.
Danske forskere i front: Store ændringer for kliniske forsøg i EU træder i kraft Industri og offentlige forskere kan nu ansøge om godkendelse til deres kliniske forsøg gennem EU's nye portal, der skal forenkle processen markant. Både Lif og de videnskabsetiske medicinske komiteer opfordrer til, at firmaerne gør brug af de nye processer.
Lif: Behov for justeringer i lovforslag om kliniske forsøg Til januar træder et nyt system til godkendelse af medicinske forsøg i kraft i EU. Inden da skal flere dele i det danske lovforslag på området justeres, mener Lægemiddelindustriforeningen.
Stor EU-ændring i ansøgninger til kliniske forsøg på vej: Mange ved slet ikke, at det sker EU's forordning for kliniske lægemiddelforsøg vender op og ned på, hvordan firmaer og offentlige forskere skal ansøge om at udføre deres forsøg. Men langtfra alle er klar over, at ændringen er på vej. Lif frygter for tekniske og administrative udfordringer, når forordningen træder i kraft i begyndelsen af næste år.
En krise kan afvikle og udvikle Coronakrisen var katalysatoren, der på rekordtid lagde grobund for innovation muliggjort af fleksibilitet og imødekommenhed hos alle, skriver Jakob Bjerg Larsen, politisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion i Lif.
Styrelse afviser kritik af industrifinansieret forskning Nyt Cochrane-review viser, at firmaernes forsøg oftere er mere positive end offentligt finansieret forskning, men forskerne trækker deres konklusioner for vidt, mener Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz.
EMA giver fuld offentlig adgang til kliniske data I forsøget på at sikre mere åbenhed, er European Medicines Agency (EMA) nu begyndt at offentliggøre alle de data fra kliniske forsøg, som industrien sender ind for at få godkendt et lægemiddel. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) bakker op.