Efterhånden som flere og flere yngre mennesker bliver opereret for tarmkræft, og efterhånden som flere og flere overlever, er senfølgerne kommet i fokus. Nogle patienter oplever ingen særlige gener, og mange lever fint med dem, de har. Men når senfølgerne er værst, bliver man som patient helt automatisk til en social paria. Nogle er nødt til at droppe arbejdslivet i utide. Dem hører Karin Larsen til. Hun blev opereret for endetarmskræft i 2018, er i dag 61 år gammel og...

Midtjysk læge opdagede de skjulte patienter Nogle af de redskaber, der bruges verden over til opsporing og diagnostik af senfølger efter kræft i tarmen, er udviklet i Aarhus og omegn.
Skriv en kommentar
Kræftbørn har særlige udfordringer med senfølger Patienter, der får kræft i en alder, hvor de ikke er fuldt udvoksede, reagerer anderledes end voksne. To klinikker i hhv. København og Aarhus specialiserer sig i behandling og forskning i kræftbørns senfølger.
Skriv en kommentar
Det dårlige liv efter kræft Senfølgeklinikker efter kræft skyder op rundt omkring i landet, men de ligger spredt, har meget forskellige tilgange, og nogle hviler på et usikkert finansielt fundament. Patientforeninger efterlyser ensartethed, men regionerne foretrækker lokale løsninger.
Skriv en kommentar
Markant løft til hjernetumordiagnostik Indførelse af methyleringsprofilering på flere af landets universitetshospitaler har muliggjort langt mere præcise diagnoser af hjernetumorer og dermed også større brug af personlig medicin, end det tidligere var tilfældet.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det giver lidt vinger at få den topplacering« Efter de seneste år at have ligget et mulehår fra topplaceringen, indtager Rigshospitalet i år førstepladsen i disciplinen behandling af gliom, dvs. kræft i hjernen. Overlæge Benedikte Hasselbalch fra Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet kalder kåringen for ‘en cadeau’.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Computermodel kan pege på højrisikopersoner for bugspytkirtelkræft Danskudviklet computermodel kan ud fra rækkefølgen i personers sygdomshistorik identificere, hvem der i den brede befolkning har størst risiko for udvikling af kræft i bugspytkirtlen. Det vil gøre det muligt at screene en udvalgt gruppe borgere og operere tidligt for derved at øge patienternes chancer for overlevelse, siger forsker.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det handler om hele tiden at være en attraktiv arbejdsplads« For andet år i træk vinder Aalborg Universitetshospital for sin behandling af akut leukæmi. Kåringen tilskriver Marianne Tang Severinsen, professor og overlæge ved Hæmatologisk Afdeling, blandt andet en lille afdeling, hvor de har et særligt godt kendskab til patienterne.
Skriv en kommentar