Det mener urologisk overlæge på Rigshospitalet, professor Peter Iversen, og han bakkes op af svensk ekspert »Hvorfor skal vi kunne operere med robotter så mange steder? De er i København, Herlev, Odense, Aalborg, Aarhus og nu også Roskilde og måske Holstebro i fremtiden,« spørger urologisk overlæge på Rigshospitalet, professor Peter Iversen. »Jeg er lige så fascineret af robotkirurgien som enhver anden. Det er spændende, og alt tyder på, at der er gevinster ved brugen af robotterne, men jeg savner en...

Maskine reparerer kassable donorlunger Ny maskine på Rigshospitalet reparerer lungerne så effektivt, at de bliver bedre end andre donorlunger. Foreløbig går tre danskere rundt med renoverede lunger.
Skriv en kommentar
Banebrydende scannerudstyr på vej til Danmark Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet vil nu have fat i en dansk ingeniørs banebrydende mr-teknologi, der kan kigge ind i menneskekroppens celler. Teknologien skal optimere Danmarks kræftbehandling
Skriv en kommentar
Dansk opfindelse kan fange sygdomssignaler i opløbet Gennem en blodprøve kan en dansk opfindelse inden for 30 minutter indikere, om patienten er i farezonen i forhold til en række sygdomme
Skriv en kommentarDiabetesforening forventer afklaring af glukosemålere med sundhedsreformen Diabetespatienter går ind i det tredje år uden afklaring om flash glukosemålere. Diabetesforeningen håber, at sundhedsreformen afklarer problematikken.
Skriv en kommentarRisikabelt medicinsk udstyr kommer på markedet uden at være testet 90 pct. af det farligste medicinske udstyr i EU har aldrig været testet på mennesker, før det er blevet indopereret i patienter.
Skriv en kommentar
Regioner på vej med retningslinjer for glukosemålere Regionerne har påtaget sig at betale for glukosemålere til voksne med type-1 diabetes. Retningslinjerne for tildeling af målerne kommer i begyndelsen af 2019, vurderer Poul Erik Jakobsen, direktør for Steno Diabetes Center Nordjylland.
Skriv en kommentar
EU-rapport kårer det bedste sensorsystem til måling af blodsukker Et nyt europæisk studie viser, at det nye flash-system til glukosemonitorering forbedrer diabetespatienters sundhed. Seniorprojektleder hos Defactum Claus Løvschall er glad for resultatet og mener, at sensorer er vejen frem.
Skriv en kommentarElektromagnetisk behandling af depression har svært ved at trænge ind på hospitaler Private klinikker bruger elektromagnetisk hjelm til behandling af resistent deprimerede, men de offentlige hospitaler er stadigt skeptiske. Professor mener ikke, at behandlingen er testet nok.
1 kommentar
Center for partikelterapi klar til at modtage patienter fra hele landet Aarhus Universitetshospital har stort set alle samarbejdsaftaler om partikelterapi på plads. Dansk Center for Partikelterapi er dermed klar til at tilbyde behandling til efteråret.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger: Ny digital strategi har for lidt fokus på patienters samtykke Regeringens nye digitale strategi for sundhedssektoren har generelt stort fokus på primærsektoren og bygger på dialog med PLO, roser medlem af it-udvalg. Til gengæld er der ikke tilstrækkeligt fokus på inddragelse af patienten i spørgsmålet om deling af data.
Skriv en kommentar
Ny smerteklinik vil tilbyde cannabis-recepter Ny smerteklinik, oprindeligt initieret af Klaus Riskær Petersen, har fået flere patienthenvendelser om cannabis-medicin allerede inden sin fysiske åbning. Virksomhedsansvarlig læge ser frem til at gå fordomsfrit ind i ny forsøgsordning.
Skriv en kommentar